Kazánvásárlás bankhitellel vállalkozások részére

Vállalkozóként hitelt nem csak az eszközbeszerzésre, de szükség esetén a támogatás vagy az ÁFA előfinanszírozására is felvehetsz. A beruházás értékétől függően a kis és közepes vállalkozások részére 2015-ben is elérhető, 2,5%-os ún. NHP hitelt is igénybe veheted. (NHP=Növekedési Hitel Program)

Nettó 3 millió forint* hitelösszeg alatt, az államilag támogatott NHP hitel nem áll rendelkezésedre. Ebben az esetben piaci kamatozású beruházási hitelt vehetsz igénybe a beruházásra, jellemzően ingatlan fedezettel, illetve az ÁFA vagy a támogatás előfinanszírozására. (Megjegyzés, a támogatás megelőző hitelezésénél fedezetnek elég a támogatási határozat)

Nettó 3 millió forint* hitelösszeg felett, ha megfelelsz az NHP hitel feltételeinek, akkor a beruházást 2,5%-os államilag támogatott beruházási hitellel is meg tudod valósítani. Ezzel együtt itt is lehetőséged van az ÁFA és/vagy a támogatás előfinanszíroztatására, az előzőekben részletezett fedezet elfogadása mellett.

(* NHP hitel esetén az igényelhető hitelösszeg minimum nettó 3 millió forint)

Tudd azt is, hogy a vállalkozói hiteleknél is minden esetben van elvárt önerő, melynek mértéke általában a nettó beruházási érték 20%-a. Ettől eltérően vannak olyan beruházási hitelek is, például az Új Széchenyi Hitelprogram keretein belül, ahol az elvárt önerő ennél alacsonyabb, a nettó beruházás 10%.

NHP hitel alkalmassági teszt

A következő állításokat megvizsgálva megtudhatod, hogy az NHP hitel felvétel minimális elvárásainak a vállalkozásod megfelel-e.
A szabály egyszerű, ha mind a hat állítás igaz és érvényes rád, akkor megfelelsz a hitelfelvétel minimális elvárásainak, bár ez még nem jelent végleges hitelgaranciát. Azonban ha valamely állítás nem érvényes rád, akkor sajnos szinte biztosra vehető, hogy nem juthatsz az érintett vállalkozásoddal NHP hitelhez.

  1. A vállalkozásod éves bevétele kevesebb, mint 15 milliárd forint
  2. A vállalkozásod alkalmazottai létszáma kevesebb, mint 250 fő
  3. A vállalkozásodban az állami vagy önkormányzati tulajdon aránya kevesebb, mint 25%
  4. Vállalkozásod köztartozásmentes
  5. Legutolsó lezárt éved alapján nyereségesen működött a vállalkozásod
  6. Vállalkozásod nem rendelkezik lejárt, késedelmesen fizetett hitel tartozással

Ha több, vagyszemélyre szabott információra van szükséged a finanszírozás témakörében, akkor írj nekünk és kérj visszahívást, vagy hívj minket bátran az elérhetőségeinken!